:: mormorsruteörhängen ::

Mormorsruteörhängen


Leveransen av mormorsruteörhängen gick iväg till Hemslöjden Skåne för ett tag sedan. När jag beställde krokar från Pagoni upptäckte jag tyvärr att de slutat sälja de röda, gröna, rosa, lila och blå krokar som jag använder till örhängena. De färgglada krokarna är pricken över i:et på örhängena, därför undrar jag nu smått desperat om någon känner till en butik som säljer färgglada örhängeskrokar?


Mormorsruteörhängen

Mormorsruteörhängen

Mormorsruteörhängen

:: tiger tiger ::

tiger

Tigerfebern sitter i, två stycken grön-vita har sett dagens ljus. En till mig (eftersom jag hemskt gärna ville ha en vit) och en som ska ges bort till en vän. Tigern är densamma, av Yusuke Yonezu. Nu har jag ju mitt stora yllebroderi så jag gissar att det kommer att blir lugnare på småbroderifronten från och med nu. 


dragkedja


dragkedja

:: pippi på mobilfodral ::

mobilfodralmobilfodral


När den spruckna skärmen mobilen var lagad tyckte min syster att jag borde köpa ett skal till mobilen så att den inte skulle gå sönder så lätt ifall den skulle ner för fler stentrappor. Med det nya skalet blev det det broderade fodralet med stjärnan för litet så då var jag tvungen att brodera ett nytt fodral. Vilken otur! För tredje gången så fick mobilfodralet ha kavelfrans, det är ju så jäkla bombastiskt och snyggt.

mobilfodral





:: hexagonerna ::

lapptäcke

Det är allt ganska trixigt att sy ett sexkants-lapptäcke. Blommorna är enkla och går smidigt att sy, men det tog en stund innan jag knäckte koden för hur man syr ihop rader av blommor till ett stort sammanhängande täcke. Braigt nog kommer påhejningar och tips av Nusse på instagram när det behövs (på instagram är jag ylleprick om du vill följa mig). Än så länge har lapptäcket en storlek av 3 blommor på bredden och 4 på längden och hexagonerna är 9 cm stora. Filten som är tänkt till min kompis bebis, blir nog lagom stor om den blir en rad större på längden och bredden.


lapptäcke



:: ett nytt yllebroderi ::

mönster yllebroderi

Semestern är igång. Den drog igång för fullt i torsdags med att en jobbarkompis och jag spontant åkte på Island in the Sun-festivalen på Jurmo på Åland. Det var mitt första besök på Åland. Fruktansvärt fint där i skärgården och en så himla bra start på semestern. Från och med nu har jag inte så mycket inplanerat utöver att bara vara, handarbeta och njuta av sommarstockholm. Jobb och deadlines, fältarbete i Abisko och sommaren har visst kommit före bloggen i några veckor. Bara tanken på att föra över foton från kameran har tillhört morgondagen.


mönster yllebroderi

Nu i sommar har jag skapat mig några projekt, bland annat det sexkantiga lapptäcket, men det har inte ersatt behovet av att ha ett stort yllebroderibroderi. Det är ett projekt som jag velat starta i några månaders tid nu, men jag har inte kommit till skott eftersom jag behöver lugn och tid för att ens sätta mig ner och rita mönster. För en - två veckor sedan skrev jag ut inspirationsbilder från Kulturens och Digitalt museums databaser. Det fanns också en tanke på att jag ville arbeta vidare med fåglarna från fågeldynan. Igår morse satte jag mig ner med en stor kopp kaffe och skisspennan i högsta hugg. Det tog inte mer en tre-fyra timmar från att jag började rita tills jag överfört mönstret på arkitektpappret som jag använder att trycka med. Snacka om flow, helt underbart! Mönstret och motiv känns spretiga men ändå sammanhängande. Målet var också att täcka så stora ytor som möjligt så att den ska ge ett kompakt intryck eftersom jag tycker om den stilen på gamla yllebroderier.

Oj vad taggad jag är på att börja brodera!


mönster yllebroderi

mönster yllebroderi