Adventskalendern / the X-mas calendar

juntan

kalendern

Flitens lampa lyser över syjuntan och adventskalendern. Nu förstår ni nog vad jag menade med teambuilding, eller hur?

The light shines over the stitch and bitch members and the X-mas calendar. See what I mean when i say that it’s teambuilding?

Småbroderi igen / Small embriodery again

kalender

Julbocken

X

Jag har dragit igång en after work-syjunta på jobbet (surprise!) och första träffen var denna veckan. Det var en formidabel succé. Nybörjare blandades med erfarna. Någon satt o stickade för sig själv, fast majoriteten av oss hopades kring en adventskalender – i formen av en bonad. Det var en av mina jobbarkompisar som kom på att vi skulle pyssla ihop en kalender och jag kan verkligen rekommendera det! Bättre än teambuilding med allt vad det innebär. Och mycket mer hemtrevligt såklart.

Läggsöm och kedjestygn med pärlgarn.


I rolled around an after work-stitch and bitch at work, and it started this week. I can’t say it enough – it was a success. Newbies on embroidery mixed up with experienced crafters. It was better than teambuilding, I tell you. One of my co-workers came up with the idea to make a x-mas calendar or advent calendar,

Laid thread and chain stitch with pearl yarn.

ps. the yellow goat with red ribbons is a julbock which is a kind of very traditional
x-mas thing here in Sweden.

Småbroderi / Small embroidery

pippi

På Yllebroderiseminariet fick alla var sitt litet kit med kläde och garn för fritt broderi. Man fick till och med brodera medan föreläsningarna pågick. Fast jag hade fullt upp med att lyssna, så mitt kit följde med hem. Det bidde en fågel.


On the seminar of woolen embroidery that I attended the other week, we all got this little kit with wool felt and yarn. You where even aloud to embroider during the talks. But i was busy just listening to the wonderful presenters, so my kit went home with me. It turned out as a bird.

Lappa o laga / Patching up

hjärta dig

hjärta dig

hjärta dighjärta dig

hjärta dig

När elin klockan halv tio på kvällen upptäcker att jeansen inte bara har ett hål på rumpan, utan även på knäet och ytterligare ett på rumpan. Då tas symaskinen och några rester vlisofix fram. Trots att jag hela tiden, medan jag knör in jeansen under symaskinen, tänker att det förmodligen kommer bli jädrans fult så fortsätter jag att köra maskinen. Snett och vint. Kanske bättre att sy dem fula på hemmaplan än att jag blottar halva rumpan på jobbet.

Nåja, jag är ju trots allt naturvetare, folk går med andra ord runt i fleecetröja och haglöfsbyxor på jobbet. Då kan väl jag ha ett rutigt hjärta på rumpan? Matchar kanske med detta linnet?


When elin, nine thirty pm, finds that the jeans have holes (two on the butt and one on the knee) – she takes out the sewing machine and some leftover vlisofix. While sewing, i was constantly thinking this will turn out really shitty. But they’re gonna fall apart soon anyways, so i might as well patch them up, rather than showing my butt at work. My work at the university within natural sciences implies casual friday everyday.

Good match to this tank top?

Varmt om fötterna / Warming the feet

mormorstofflor

mormorstofflor

mormorstofflor

Varmt om fötterna på syster. En sistaminuten-present till hennes födelsedag för ganska länge sen nu. Två dar innan hon fyllde år började jag virka på dem. Hann inte riktigt klart, men jag slog in dem ändå, och så virkade jag färdigt medan vi åt tårta. Så kan man också göra.

Annars har det blivit väldans mycket bloggsurfande på sistone, o alldeles för lite handarbete. Det blir en konstig balans. Det är beroendeframkallande att hitta så mycket fin inspiration på nätet. Vill bara ha mer mer. Men så hinner jag ju inte skapa något själv. Hmm.

Mormorstoffelgurun upptäckte jag tack vare ett tips från Ulrika för ett bra tag sen.


Warming the feet of my sister. A last minute gift for her birthday a while back. I decided to make them two days before her birthday. Didn’t quite finish them in time but i wrapped them anyways, and so i croched the last pieces together while eating the birthday cake. That was a way to do it.

Lately i’ve spent lots of time surfing inspiring blogs and not so much time crafting. And it makes a funny balance. Cause it’s addictive to find all these beautiful inspiration online. I just want more and more. But then there’s no time for crafting myself. Hmm.

I found the granny slippers guru via Ulrika a while back.

Broderikafé

Kulturhuset Stories
Kulturhuset Stories.

Kaféet Stories på bottenvåningen på Kulturhuset. Det ligger centralt och enkelt att ta sig till, därför är det här vi till att börja med ska ses. Och självklart är alla broderier välkomna att tas med, inte bara yllebroderier. Men jag vill att vi håller oss till broderi – stick- och virkkaféer finns det ju så många av. Eller hur!

Kafé och bibliotek på Kulturhuset stänger kl 19 alla vardagar utom på torsdagar då de stänger kl 21. Därför var valet av dag enkelt. Jag har pratat med både kaféet och biblioteket och har fått okejat att hålla till hos dem.

När? 2 december, kl 18
Var?
Stories på bottenvåningen på Kulturhuset
För? Alla som vill brodera!

Kånkarong frågade om bebisar är välkomna – såklart de är!

Brodöserna är hitintills: Stratus, bara Lova, LottaB, Emelie, birgitta, Sisters in Yarn, Pysselfarmor, Y, Karin, Marie, Helena, Hedvig, Kånkarong

Tillägg: Var är alla broderande killar? Kom kom ni också!

yllebroderi

Jag brukar inte synas med ansikte på bloggen, det känns mer privat så. Olika händelser denna veckan har dock fått mig att fundera på att byta inställning. Tack vare att systrarna syns på foto på sin blogg Sisters in Yarn kunde jag prata med dem på Karins releaseparty. Jag kände också igen Maria, som jag dock inte hann prata med. Tydligen missade jag en massa bloggare efter vad jag sett om alla blogginlägg från releasefesten (en liten bit av mig tittar till exempel fram här). Vad göra? Det är väl bara att komma ut ur garderoben. This is me. Hej hej!

IMG_7934

Vad kan vi göra med brodöser i resten av Sverige då?
En kontaktannons för broderikafé? Varför inte!
Alltså, brodöser söker likasinnade att dela sin lust till stygn och tid med: 
Anda (Luleå), Textil stil (Göteborg), metamorphosismiaring (Skåne),  Maria (Piteå), Anna (Umeå), Assi (Dalarna).

Broderikafé

























Er lust att brodera yllebroderi är ju helt enorm. Vissa skulle kanske påstå att en grupp på en sisådär 15 brodöser kanske inte kan klassas som enorm, men jag hävdar bestämt motsatsen.
Karin tipsade om broderikaféet på Timmermansgården (nära Mariatorget, Stockholm) nu på onsdag 17/11 kl 18. Adressen är Timmermansgatan 46.

Det skulle ju vara toppen om så många som möjligt (jag är optimististisk!!) som i framtiden är intresserade av att träffas regelbundet och brodera yllebroderikan komma dit så att vi kan snacka ihop oss.

Nästa mötespunkt som jag vill tipsa om är när Karin har releaseparty för sin bok Karins broderier.

Sökes: Lust till stygn

IMG_9173
Brodera med Hemslöjden – Lust till stygn är en liten broschyr om Yllebroderi framtagen av Hemslöjdskonsulenterna i Skåne och Kristianstads läns Hemslöjdsförening.
Efter en hel helg med yllebroderi, yllebroderi och yllebroderi på Yllebroderiseminariet på Kulturen i Lund så känner jag extremt stor Lust till stygn  precis som Anna Wengdin som skrivit (och broderat) broschyren på bilden.
Jag har min bok om yllebroderier och jag har mitt yllebroderi MEN jag har ingen att brodera och dela min glädje med; därav denna utlysning. Vill du brodera med mig? Precis som det finns en massa stickkaféer runtom i landet vill jag nu starta ett yllebrodericafé.
Var? Café i Stockholm
När? När vi vill
Hur? Med stor lust!
Är du nybörjare? Har du inget broderi? Jag tar gärna med lite provlappar och garn som du kan provsy på innan du köper ditt eget.

Mormorstornet / The granny tower

 

mormorstornetmormorstornetmormorstornetmormorstornet

mormorsrutor

Ny örhängen på gång. I mormorstornet finns 44 rutor, det blir 22 par örhängen. Innan helgen ska de vara klara för då ska de personligen levereras ner till Kulturen och Hemslöjden i Landskrona. På Kulturen i helgen blir det Yllebroderiseminarium. Och jag ska dit. Det ni!!

Kolla in nya Slöjd i Skåne


New earrings comming up. There are 44 squares in the grannytower, that makes 22 pairs of earrings.

Check out Slöjd i Skåne

Prick och Fläck / Spot and Splodge

Prick och Fläck
Känns de igen? Har ni läst om dessa kaninerna? Prick och Fläck ett radarpar, här tolkade som toarullar av mig och min systerson.

Have you read the books about these rabbits? Spot and Splodge a radar couple, here interpreted as toilet roles by me and my nephew.
Prick och Fläck
Prick o fläck degar  av Lotta Geffenblad
Spot and Splodge get cooking by Lotta Geffenblad
Uppdatering: Finns även som jättefina klippdockor (ladda ner här >>) och som film
Update: Also as super cute cut-outs (download here >>) and as a movie 

Lina OJ

Oj? Ja det kan du lugnt säga, för hos henne kan du vinna ett par valfria vantar.

Hos vem? Lina OJ!
Hon har en bloggbutik också.

Lina OJ
Om jag vinner så väljer jag dessa gröna. För grönt är najs.